مرکز پرستاری S.O.S Capital & AIDA

مراقبت در منزل

44046343

درمان درمنزل

44046131

                                             

خدمات شستشوی گوش در منزل خدمتی است که جهت رفاه حال بیماران، سالمندان و  با تعیین وقت قبلی انجام میشود و شما میتوانید جهت مشاوره و هماهنگی برای دریافت این خدمت با ما تماس حاصل نمایید و در صورت تمایل انجام شستشوی گوش در منزل برای شما انجام خواهد شد و دیگر لازم نیست برای انجام شستشوی گوش  به مراکز درمانی مراجعه نمایید و وقت زیادی از شما گرفته شود بخصوص دریافت این خدمت در منزل میتواند برای سالمندان و افراد کم توان مناسب باشد و دیگر نیاز به انتقال این عزیزان به مرکز درمانی نیست. انجام شستشوی گوش در منزل در تمام ایام هفته و حتی درایام تعطیلات انجام میشود. برای انجام شستشوی گوش نیاز به اقدامات قبلی دارد و بهتر است ابتدا مشاوره دریافت کنید و تعیین زمان انجام شستشو انجام شود .

                                                   

شستشوی گوش چیست؟                                                                   
شستشوی گوش روشی بسیار ایمن و راحت در جرم‌گیری گوش محسوب می‌شود. استفاده از مایعات تمیز شدن کامل گوش را تضمین می‌کند. این روش بسیار راحت و تضمینی می باشد که توسط متخصصین این امر طی 30 دقیقه در همان روز انجام می‌شود.
خدمات شستشوی گوش در منزل جهت رفاه حال بیماران، سالمندان و  با تعیین وقت قبلی انجام میشود و شما میتوانید جهت مشاوره و هماهنگی برای دریافت این خدمت با ما تماس حاصل نمایید و در صورت تمایل انجام شستشوی گوش در منزل برای شما انجام خواهد شد و دیگر لازم نیست برای انجام این کار به مراکز درمانی مراجعه نمایید و وقت زیادی از شما گرفته شود بخصوص دریافت این خدمت در منزل میتواند برای سالمندان و افراد کم توان مناسب باشد و دیگر نیاز به انتقال این عزیزان به مرکز درمانی نیست .
به چه دلایلی شستشوی گوش انجام میشود؟                                                      
گوش به صورت طبیعی ترشحاتی دارد که وجود این ترشحات به اندازه طبیعی لازم و مفید است ولی گاهی به  جرم  به علت های مختلف و جمع شدن گرد و غبار و یا ترشحات زیاد و دلایل دیگر کانال گوش خارجی را درگیر میکند، در علم  پزشکی به جرم گوش (serumen) سرومن گفته می شود، گوش طبیعتاً جرم را مخفی نگه می‌دارد و چربی گوش نیز مانع از خارج شدن جرم و رشد باکتری می‌شود. در شرایط عادی، بدن با حفظ مقداری از جرم گوش، گوش‌ها را کنترل می‌کنند. تجمع جرم گوش یا سفتی جرم گوش می‌تواند موجب کاهش شنوایی،گوش درد ، وزوز گوش و.. گرفتگی گوش، سوت کشیدن گوش، یا از بین رفتن موقتی شنوایی در فرد میشود. با انجام شستشوی گوش شما از این جرم‌ها رها می‌شوید،
که یکی از راهکارهای درمانی  برای برطرف کردن جرم گوش شستشوی گوش است  . شستشوی گوش باعث خروج جرمها و ترشحات و یا حشراتی میشود که کانال گوش را درگیر و باعث کاهش شنوایی  و بروز علائم دیگر شده است  .
برای شستوی گوش باید ابتدا توسط پزشک معاینه شوید . معمولا باید 3 تا 4 روز قطره گلیسیرین در گوش ریخته شود و بعد شستشوی گوش انجام گیرد . شستشوی گوش در منزل میتواند برای بیماران ، سالمندان و  عزیزانی  که توان و یا تمایلی جهت مراجعه به مراکز پزشکی را ندارند راهکار مناسبی باشد وایشان  میتوانید خدمات شستشوی گوش در منزل را با تماس با این مرکز و دریافت نوبت دریافت نمایید.

چه عواملی باعث انسداد گوش در اثر جرم می شود؟
•    مجاری گوش باریک یا غیر طبیعی
•    رشد بیش از حد استخوان در مجرای گوش شما
•    بیماری پوستی، مانند اگزما
•    بیماری خود ایمنی، مانند لوپوس
•    آسیب دیدگی که باعث می شود بدن شما بیشتر جرم گوش ایجاد کند
•    وجود اشیا خارجی در گوش
•    استفاده از سمعک یا شاخه های گوش

تجمع جرم گوش در افراد زیر بیشتر دیده میشود:
1- کسانی که مستعد تولید جرم در گوش هستند
2- افرادي که کانال گوش شان تنگ است يا انحناي کانال گوش شان بيشتر از حد معمول است.
3- کساني که کانال گوش شان دارای موی زیادی است
4- افرادی که مدام در حال پاک کردن گوش ها هستند و همیشه آن را دستکاری می کنند.

                                 
فواید شستشوی گوش در منزل چیست؟
بیشتر درخواست ها  برای انجام شستشوی گوش در منزل برای افراد سالمند و یا افراد کم توان و ناتوان است بنابراین نیاز به جابجایی فرد نیست . هماهنگی و اموزش قبل از انجام شستشوی گوش به راحتی انجام میشود و انجام شستشوی گوش در منزل برای افراد سالمند و کم توان راحت تر است واز استرس فرد بسیار کاسته میشود

قبل از شستشوی گوش چه اقدامی باید انجام بدهیم ؟
 قبل از شستشوی گوش باید جرمهای داخل گوش نرم شود تا هنگام شستشو راحت کنده شوند  و از گوش خارج گردند برای این کار بهترین نرم کننده جرم  گوش قطره گلیسیرین فنیکه است ولی از روغن بچه هم میتوان استفاده کرد. قطره باید هر 6 ساعت در هر گوش 6 تا 7 قطره ریخته شود و اینکار حداقل 3 روز انجام شود .توجه داشته باشید میزان جرم تجمع پیدا کرده داخل گوش و نوع جرم میتواند در مدت زمان استفاده از نرم کننده جرم گوش موثر باشد ولی بهترین نتیجه برای شستشوی گوش زمانی حاصل میشود که بافت جرمها نرم شده و با شستشو خارج شوند .مهمترین اقدام قبل از شستشوی گوش در منزل درست ریختن قطره نرم کننده جرم است و باید در لین مورد دقت عمل کافی به کار برده شود .

آیا شست و شوی گوش درد دارد؟
شست و شوی گوش یکی از اقدامات پزشکی است که کاملا بدون درد است.
اگر شستشوی گوش بدون آب یا قطره انجام شود ممکن است درد داشته باشد.

چرا نباید از پنبه در تمیز کردن گوش استفاده کرد؟
تجمع جرم یکی از رایج‌ترین علل از دست دادن شنوایی است. اغلب به این علت است که در هنگام تلاش برای پاک کردن گوش از پنبه استفاده می‌شود. بیشتر پاک‌کننده‌ها تنها سعی دارند جرم را به اعماق کانال درون گوش انتقال دهند که همین موضوع عامل کیپی یا گرفتگی گوش است. در بیرون گوش بخش قیف‌مانندی وجود دارد که علاوه بر کانال گوش، می‌توان از این راه درون سر را نیز مشاهده کرد (سوراخی که به پرده‌ی گوش منتهی می‌شود). کانال گوش تقریباً شبیه بخش باریک رو به پایین ساعت شنی است. پوست بخش بیرونی در کانال دارای غدد خاصی است هستند که جرم گوش را تولید می‌کنند. این جرم‌ها تله‌هایی برای گردوغبار و ذرات آلوده می‌باشند تا مانع از رسیدن آن‌ها به منطقه‌ی پرده‌ی گوش شوند. معمولاً با تجمع بسیار کم، جرمخشک ‌شده به همراه چرک و گرد وغبار از گوش خارج‌ شده یا ممکن است کم‌ کم به سمت بیرون روانه شوند تا جایی که بتوان آن‌ها را با دستمال تمیز کرد.

شستشوی گوش در چه مواقعی انجام نمیشود ؟
در مواقعی که پرده گوش پاره شده باشد و یا سابقه پارگی پرده گوش داشته باشد بهتر است شستشوی گوش انجام نشود و یا در مواقعی که عفونت گوش وجود دارد شستشوی گوش انجام نمیشود و ابتدا باید عفونت درمان شود و پس از بهبودی عفونت گوش به طور کامل برای شستشوی گوش اقدام شود .
در مواقعی که شخص سابقه جراحی پرده گوش و یا پرتو درمانی داشته باشد شستشوی گوش انجام نمیشود
عوارض شستشوی گوش :  در موقع شستشوی گوش احتمال پارگی پرده گوش وجود دارد که مهمترین عارضه است و تبحر داشتن در انجام شستشوی گوش و ضمینه خود بیمار در این مورد موثراست .
عوارض کوتاه مدت : گاهی ممکن است سرگیچه موقت ،وزوز گوش ،درد در کانال گوش ایحاد شود که در بیشتر موارد برطرف میشود . بنابراین به ایجاد این نوع عوارض توجه داشته باشید و در صورت بروز این عوارض بعد از شستشوی گوش در منزل نگران نباشید .
وسایل مورد نیاز برای شستشوی گوش در منزل : وسایل  و تجهیزات پزشکی شامل . اتوسکوپ، سرنگ مخصوص ، ترمومتر . دستکش ، رسیور و.. توسط مرکز ارسال میشود .
 اماده بودن حوله و سطل زباله کنار بیمار میتواند در انجام شستشوی گوش در منزل کمک کننده باشد

فرایند شستشوی گوش در منزل چیست ؟
قبل ازآنکه پزشکان شستشوی گوش را انجام دهند، آن‌ها به درون گوش نگاهی خواهند انداخت تا اطمینان حاصل نمایند که این علایم در نتیجه‌ی تجمع جرم یا جسم خارجی است، نه از وجود اشیاء خطرناک‌تر. پزشک ممکن است وجود جرم اضافی در گوش را به‌ وسیله‌ی فروکردن ابزاری که گوش‌بین نامیده می‌شود را برای باز کردن درون گوش استفاده کنند. گوش‌بین در درون گوش لامپ روشن می‌کند و تصویر را بزرگ‌تر می‌کند.
اگر تجمع جرم وجود داشته باشد، پزشک با استفاده از ابزارهای سرنگ مانند در مطب گوش را شستشو خواهد داد. این ابزار با فروکردن آب یا ترکیب آب و نمک به درون گوش جرم را با فشار آب به بیرون پرتاپ خواهد کرد. ممکن است شما از آب موجود در درون گوشتان یا اجزاء موجود گوشتان احساس ناراحتی کنید.

شرایط محیط برای شستشوی گوش چیست ؟
برای شستشوی گوش فرد  ترجیحا نشسته باشد . در صورت امکان پشت سر فرد امکان تکیه دادن سر وجود داشته باشد . نور محیط کافی و مناسب برای شستشوی گوش باشد .محیط اطراف شخص آزاد باشد .  سطل زباله مناسب در دسترس باشد . حوله مناسب برای  مواقع ضروری در دسترس باشد .

اموزش های لازم از شستشوی گوش چیست ؟
قبل از انجام این کار به فردی که قرار است شستشوی گوش برای ایشان انجام شود حتما توضیحات لازم درباره نحوه انجام شستشو و علت انجام  شستشو گوش وداده شود عوارض  احتمالی به ایشان بیان شود وامادگی ذهنی و جسمی ایشان  فراهم گردد چرا که همکاری فرد هنگام انجام شستشوی گوش در منزل  لازم و ضروری است .

بعد از شستشوی گوش
بعد از آنکه جرم برداشته شد، گوش کاملاً خشک می‌شود. شما می‌توانید از چند قطره الکل در گوش یا با کمک سشوار مو به خشک شدن گوش کمک کنید. همچنین می‌توانید بیرون کانال گوش را با پیچیدن دستمال‌ کاغذی به دور انگشت تمیز کنید. روغن ملین می‌تواند در مرطوب کردن گوش و پیشگیری از خشکی جرم استفاده شود.
گوش‌ها را چندین بار یا خیلی محکم تمیز نکنید. جرم گوش به حفاظت از گوش‌ها نیز کمک می‌کند. هرگز برای تمیز کردن گوش با اشیائی نظیر پنبه به درون کانال یا سوراخ گوش ضربه وارد نکنید.


مزایا شستشوی گوش
شستشوی گوش مزایایی دارد که محدود به این چند مورد نباشد.
    برداشتن تجمع جرم
    مناسب تمام سنین
    قبل از آنکه به کانال آسیبی وارد شود زائده‌ها به ‌سادگی و با فشار آب به بیرون پرتاب می‌شوند.


خطرات شستشوی گوش
خطر جرم‌گیری
اگر پرده گوش و مجرای گوش شما دچار آسیب‌دیدگی است یا دارای ضعف در سیستم ایمنی بدن هستید، اکیداً از انجام شستشوی گوش اجتناب کنید. اگر کانال گوش شما مستعد عفونت است نباید جرم‌گیری انجام دهید. اگر چه شستن گوش یک فرایند نسبتاً عادی است، با وجود این‌ یک سری خطرات به همراه دارد. به ندرت، عوارضی نظیر موارد زیر ممکن است رخ دهد:
    سرگیجه، حالتی که فرد احساس می‌کند محیط اطرافش به درورش می‌چرخد.(معمولاً موقتی است)
    ناشنوایی که می‌تواند موقتی یا دائمی باشد.
تجمع جرم در گوش می‌تواند به ‌مرور زمان مضر یا در نتیجه‌ی آن سلامتی را تحت تأثیر قرار دهد، اگر علایم بیماری بعد از مراقبت‌های خانگی بهبود نیافت برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. آن‌ها تلاش خواهند کرد که از دیگر روش‌ها استفاده کنند یا شما را به یک پزشک متخصص گوش حلق و بینی معرفی کنند. اشخاصی که از سمعک استفاده می‌کنند در ابتلا به تجمع جرم مستعدترند. زائده‌ها و پنبه نباید وارد کانال گوش شوند، همچنین اجتناب از هل دادن جرم به سمت پرده گوش یا کانال گوش امری مشخص است.


عوارض جانبی شستشوی گوش
شست و شوی گوش بدون عوارض است و اگر توسط متخصص ماهر انجام شود هیچ گونه مشکلی به وجود نمی آید.
بعضی اشخاص تجاربی از تأثیرات شستشوی گوش دارند. این تاثیرات نمونه‌ی عوارض جدی نیستند همان‌طور که در بالا ذکر شد، اما می‌توانند آزاردهنده باشند. معمولاً تاثیرات جرم‌گیری گوش عبارت‌اند از:
    سرگیجه‌ی موقتی
    احساس درد یا آزار در کانال گوش
    وزوز یا سوت کشیدن گوش
تأثیرات نمونه‌های ذکرشده کوتاه‌مدت و در کمتر از یک روز برطرف می‌شود. اما اگر با هر گونه عارضه و علائم بیماری مواجه شدید یک وقت ملاقات برای معاینه با پزشک ترتیب دهید. اگر وجود درد شدید را تجربه کردید، یک وقت ملاقات فوری برای معاینه ترتیب دهید در این موارد احتمال سوراخی پرده‌ی گوش یا دیگر آسیب‌دیدگی گوش وجود دارد.

 بعضی افراد نباید شستشوی گوش انجام دهند زیرا خطر پارگی پرده گوش و اسیب در این افراد بیشتر است . از جمله این افراد میتوان به موارد ذیل اشاره نمود .

 1-افرادی که اوتیت خارجی شدید دارند که گوش شناگر نیز نامیده میشوند .

2-اسیب گوش در اثر ورود اشیاء فلزی تیز در گوش

3-سابقه جراحی پرده گوش

4-بیماریهای گوش میانی

5-پرتودرمانی

مراقبت بعد از شستشوی گوش
برای بیماران این سؤال پیش می‌آید که بعد از شستشوی گوش چه کنیم؟ در پاسخ به این سؤال در ادامه چند مورد مهم را برای مراقبت بعد از شستشوی گوش قرار دادیم:
1- داروها
•    به‌ غیراز داروهایی که توسط پزشک شما توصیه شده است از هیچ دارو دیگر و درمان خانگی برای مراقبت بعد از شستشوی گوش استفاده نکنید.
•    دستورالعمل‌های تجویزی را برای روش مصرف، دفعات و مقدار قطره‌های گوش به دقت دنبال کنید.
•    اگر به داروهای مسکن نیاز دارید با پزشک خود تماس بگیرید و از مصرف دارو خودسرانه بپرهیزید.
•    داروهای ضد تهوع ممکن است برای سرگیجه همراه با حالت تهوع یا استفراغ تجویز شود.

2- دوش گرفتن
•    همیشه داخل گوش را خشک نگه دارید
•    اگر واجب بود می‌توانید 48 ساعت پس از جراحی دوش بگیرید یا حمام کنید، اما زخم را خیس نکنید یا مالش ندهید.
•    کانال گوش شما ممکن است پس از درمان در برابر عفونت آسیب‌پذیر باشد تا زمانی که گوش موم بیشتری برای محافظت از خود تولید کند؛ بنابراین مهم است که حداقل 4 تا 5 روز پس از درمان، گوش‌های خود را خشک نگه دارید.
•    یک گلوله پنبه‌ای که با وازلین یا گوش گیر پوشانده شده است را در کاسه بیرونی گوش قرار دهید ( از پنبه بدون روان کننده یا فشار دادن محتوا داخل گوش استفاده نکنید. )
•    اگر آب وارد گوش شما شد، با یک حوله خشک سطح بیرونی گوش را پوشانده و سر خود را به سمت حوله کج کنید تا آب خارج شود. چیزی داخل مجرای گوش قرار ندهید.

3- محدودیت‌های فعالیت
•    قبل از سفر با هواپیما از پزشک خود مشورت بگیرید.
•    هنگام رانندگی، راه رفتن و دوش گرفتن مراقب باشید، زیرا ممکن است چند روز تا هفته بعد از جراحی سرگیجه یا عدم تعادل وجود داشته باشد. در موارد بعید که بعد از عمل دچار درد، سرگیجه، کاهش شنوایی یا ترشح از گوش شدید، با پرستار یا پزشک عمومی خود تماس بگیرید.

4- رژیم غذایی برای مراقبت بعد از شستشوی گوش
•    غذای سالم مصرف کنید و با نوشیدن آب فراوان هیدراسیون بدن را حفظ کنید.

                                                            

شستشوی گوش در منزل - 5.0 out of 5 based on 2 votes

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

 

تهران، اشرفی اصفهانی ، بالاتر از حکیم ، خیابان ناطق نوری ، جنب شهرداری ، مجتمع شمیم ، ط 5 ، واحد37

 

تلفن:

      واحد خدمات مراقبتی در منزل          44046343  21 98+

تلفن:

    واحد اعزام پرستار تخصصی و پزشک  44046131  21 98+

 

 © 2017-2018 parastarha.com all right reserved