مرکز پرستاری S.O.S Capital & AIDA

مراقبت در منزل

44046343

درمان درمنزل

44046131

مراقبت در منزل

مراقبت و پرستاری از سالمند منزل  دارای روش هایی است که همه ی افراد باید از آن مطلع باشند و با مراقبت صحیح به آن عمل کنند تا بیمار سریع تر بهبود یابد. بیمارانی هستند که پس از مراجعه به دکتر نیاز به مراقبت در منزل دارند ولی با وجود گرفتاری های روزمره ، افراد از پرستاری و مراقبت بیماری که در خانه بستری است و پرستاری در منزل ، غافل می شوند.

  1. مهمترین بخشی که برای پرستاری در منزل مهم است این است که اطاق بیمار جدا باشد تا در صورت وجود میکروب ، در اطاق های دیگر منتشر نشود. بهتر است اطاق خواب خود بیمار برای این کار اختصاص پیدا کند.
  2. تشک بیمار باید سفت و مسطح باشد و دارای بالش اضافی باشد . زیرا خوابیدن طولانی ، باعث درد در ناحیه پشت می شود .  بنابراین باید سر و گردن کمی بالاتر از معمول قرار بگیرد.
  3. برای مراقبت در منزل ، در کنار تخت خواب بیمار یک صندلی یا مبل گذاشته شود تا بیمار بتواند با تکیه به آن از جایش بلند شده وگاهی روی آن بنشیند.
  4. همیشه یک پارچ آب با  یک لیوان و دستمال کاغذی در کنار بیمار باشد.
  5. بهتر است برایپرستاری در منزل از بیمار ، یک زنگ دستی تهیه شود تا در مواقع نیاز ، بیمار آن را تکان دهد . داد زدن و زنگ تلفن ممکن است او را عصبی کند. اگر تلفن دراطاق بیمار نباشد بهتر است و چنانچه شخصی بخواهد با او صحبت کند ، تلفن را به اطاق بیمار منتقل کنید. خبر بد تلفنی نباید به بیمار داده شود زیرا برای اعصاب ومغز بیمار بد می باشد .
  6. برای مراقب سالمند در منزل ، سعی کنید یک ظرف خالی را برای استفراغ احتمالی بیمار با مقدار زیادی دستمال کاغذی و حوله تمیز در دسترس بیمار قرار دهید.
  7. در صورت مراقب در منزل از بیمار ، یک درجه طبی هم باید در اطاق بیمار باشد. درجه باید به مدت دو دقیقه ی تمام زیر زبان بیمار با دهان بسته قرار گرفته و سپس درجه جیوه آن خوانده شود و با تاریخ و ساعت روی صفحه کاغذ نوشته شود تا بعدا به دکتر اطلاع داده شود.
  8. درجه را پس از استفاده باید تکان دهید تا جیوه داخل آن پایین برود. سپس با محلول ضدعفونی تمیز کنید و در جلد خود قرار دهید. در صورت بالا بودن درجه حرارت بدن بیمار ، باید فوراً به دکتر اطلاع داده شود.
  9. با پرستاری در منزل بیمار تب دار ، دقت کنید بیمار به مایعات نیاز بیشتری دارد و باید او را وادار کنید که روزانه مایعاتی از قبیل آب خالص ، آب میوه ، چای کمرنگ و شیر بنوشد. برای دادن مایعاتی غیر از آب خالص حتماً با پزشک معالج بیمار صحبت و مشورت کنید.
  10. در صورت مراقبت در منزل از بیمار ، به بیمار بستری غذای سفت نباید بدهید. چون بیمار تحرک ندارد ممکن است منجر به یبوست وی بشود. غذای بیمار باید اشتهاآور و مقوی بوده و به مقدار زیاد به وی داده نشود.                                                                                                                                                                       
  11. بعد از هر استفراغ ، صورت و پیشانی بیمار باید با حوله آب سرد تمیز کنید و دهان بیمار را با آب سرد بشویید و پوست لب های او را مرطوب نگه دارید.
  12. اگر غیر از بیمار فردی دیگر هم درخانه زندگی می کند باید در دسترس بیمار باشد و دارو را در ساعاتی مشخصی که دکتر گفته و به اندازه به بیمار بدهد. در صورت تنها بودن بیمار ، باید دقت کنید که به موقع و به اندازه داروهایش را مصرف کند.
  13. برای مراقبت در منزل از بیمار ، بدن او باید همیشه تمیز باشد. اگر بیمار نباید یا نمی تواند حمام برود ، با حوله آب گرم بدن او را تمیز کنید. به صورتی که یک قسمت از بدن بیمار را تمیز و خشک کنید و در پتو گذاشته و سپس قسمت دیگر را تمیز کنید.
  14. هوای اطاق بیمار باید مرطوب باشد. هوای خشک ، موجب تحریک سرفه برای بیمار می شود. برای مرطوب کردن هوای اطاق بیمار از دستگاه بخار استفاده کنید.
  15. پتوهای تخت بیمار نباید سنگین باشد، تا هنگام پهلو به پهلوشدن موجب سختی و آزار بیمار نباشد.
  16. اطاق بیمار باید ساکت باشد زیرا  بیمار فردی عصبی و کم حوصله است و برای بهبود سریع تر ، باید در آرامش باشد و فشار عصبی به وی وارد نشود.
  17. بیمار تا وقتی که بهبود کامل پیدا نکرده است و دکتر اجازه نداده ، نباید سر کار برود. زیرا باعث بدتر شدن حال بیمار یا عوارض دیگری می شود و ممکن است همکارانش هم مبتلا شوند.
  18. موقع چکاندن قطره به بینی بیمار باید دقت کنید که قطره وارد دهان بیمار نشود. قطره چشم هم باید به گونه ای بچکانید که لای پلک پایینی چکانده شود .
  19. تقویت روانی بیمار می تواند موجب بهبودی سریع تر وی بشود. بودن گل و گیاه  در اطاق بیمار در تقویت روحیه وی موثر است .
  20. با مراقب سالمند در منزل، هرگز به بیمار خبر بد و ناراحت کننده و مایوس کننده ندهید. خواندن داستانهای جالب به شرط علاقه بیمار برای او مفید است . زیرا موجب جلوگیری از فکر کردن بیمار درباره مشکلاتش و زودتر به خواب رفتن وی می شود.
  21. در صورتی که می خواهید پرستاری کودک و مراقبت در منزل برای بیمار داشته باشید ، تماشای تلویزیون برای بیمار خوب است.
  22. بیمار دوست دارد حس کند که اطرافیانش با فداکاری و علاقه از او پرستاری می کنند، مخصوصاً برایپرستاری از سالمند در منزل و بیماران سالخورده دقت کنید چنین شخصی از فرزندانش انتظارات زیادی  دارد و در صورت بر آورده نشدن آن ها، ناراحت و افسرده می شود و برای روحیه اش خوب نیست و چون در زمان بیماری روحیه اش حساس است ممکن است هرگز این را فراموش نکند.

مراقبت بیمار در منزل - 5.0 out of 5 based on 3 votes

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

 

تهران، اشرفی اصفهانی ، بالاتر از حکیم ، خیابان ناطق نوری ، جنب شهرداری ، مجتمع شمیم ، ط 5 ، واحد37

 

تلفن:

      واحد خدمات مراقبتی در منزل          44046343  21 98+

تلفن:

    واحد اعزام پرستار تخصصی و پزشک  44046131  21 98+

 

 © 2017-2018 parastarha.com all right reserved