واکسن آنفولانزا چیست و موارد مصرف آن کدامند
واکسن آنفولانزا محتوی آنتی ژن های(مولکول های سطحی) ویروس آنفولانزا است که بر روی تخم مرغ های بارور حاصل از گله های مرغ سالم تکثیر داده می شوند.وقتی واکسن به بدن تزریق شود بدن از طریق واکسن میکروب را می شناسد و علیه آن ایمن می شود.
شکل دارویی
این واکسن به صورت سوسپانسیون در سرنگ های آماده مصرف و به شکل مایع شفاف و بی رنگ در سرنگ های تک دوز است.
موارد مصرف
برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا به خصوص در افرادی که در صورت ابتلا به آنفولانزا در معرض خطر بروز عوارض آن قرار دارند،توصیه می شود .
واکسیناسیون به خصوص برای افراد زیر توصیه می شود:
سالمندان در منزل افراد با سن 65 سال و بالاتر، با هر شرایط جسمانی.
افراد مبتلا به بیماری های مزمن ریوی مثل آسم ،افراد مبتلا به بیماری های قلبی ، افراد مبتلا به دیابت ، افراد مبتلا به اختلال مزمن کلیه. K
افرادبانقص سیستم ایمنی ناشی از بیماری ها یا مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی (مانند کورتیکواستروئیدها) یا رادیو تراپی.
کودکان و نوجوانان شش ماهه تا 18 ساله که ترکیبات محتوی استیل سالیسیلیک اسید (آسپیرین) را برای مدت طولانی مصرف می کنند و به دنبال ابتلا به بیماری آنفولانزا، در معرض خطر ابتلا به سندرم Reye قرار دارند.
مراکز معتبر برای تزریق
معمولا داروخانه ها واکسن را موجود دارند ، میتوان جهت مشاوره از مراکز پرستاری در منزل که به صورت شبانه روز پاسخگو است هم استفاده نمود
میزان و روش تجویز
مقدار مصرف برای بزرگسالان و کودکان بزرگ تر از 36 ماه نیم میلی لیتر (دوز کامل) است . در کودکان بین شش تا 35 ماه، اطلاعات بالینی محدود بوده و مقادیر ۲۵/. میلی لیتر مصرف می شود .در نوزادان زیر ۶ ماه نباید مصرف شود . کودکانی که برای اولین بار واکسن دریافت می کنند، لازم است بعد از گذشت دست کم چهار هفته، دوباره واکسن دریافت کنند . واکسن به صورت داخل عضلانی یا زیر جلدی عمیق تزریق می شود.
بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا
بیشترین شیوع آنفلوآنزا در فصل سرد سال است . پس بهتر است واکسن قبل از شروع فصل آنفلوآنزا یعنی اواخر تابستان و اوایل پاییز تزریق شود.
آیا با زدن واکسن آنفلوآنزا در مقابل سرماخوردگی ایمن می شوم؟
اگر چه برخی علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی شبیه به هم هستند اما ویروس های آنفلوآنزا با سرماخوردگی متفاوت اند پس واکسن آنفلوآنزا ربطی به سرماخوردگی ندارد