برای رفع انسداد 3 روش وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و محدودیتهایی هستند که میتوان برای سالمندان در منزل اعمال کرد :
✅1) ضربه به پشت سالمند در منزل که از روشهای مرسوم است و اغلب افراد بمجرد بروز سرفه اقدام به این عمل میکنند که تا شدید شدن علائم لازم به این اقدام نبوده و نباید در واکنشهای طبیعی فرد مصدوم تداخل ایجاد کرد.
این روش بالاخص در سنین کمتر از 1 سالگی بخوبی قابل استفاده است.
✅2) مانور هایملیک هم میگویند:
در این روش ازپشت سالمند در منزل را بغل کرده درحالیکه یک دست خود را مشت کرده و دست دیگر را برای حمایت برروی آن قرارمیگیرید. فشار توسط دست مشت کرده و در زیر جناغ وارد میشود. این روش بنام مانور هایملیخ شناخته میشود.
روش فشار بر شکم در شیرخواران کمتر از 1سال بدلیل خطر بروز آسیب شکمی ممنوع است چون که باعث آسیب به ارگانهای داخلی میشود.
هر سالمندی در منزل که توسط روش فشار بر شکم تحت درمان قرار میگیرد، با وجود رفع انسداد، باید به مرکز درمانی برای بررسی آسیب شکمی انتقال داده شود .
✅3) فشار بر قفسه سینه برای افرادی توصیه میشود که برروش شکمی انسداد در آنها رفع نشده و یا بدلیل چاقی و یا بارداری امکان ایجاد فشار بر شکم در آنها وجود ندارد.
✅بهترین اقدام در بین روشهای فوق انجام روش فشار بر شکم است که میبایت پرستار در منزل به آن واقف باشد
اگر در هر زمان بیمار دچار افت هوشیاری شد لازم است احیاء بمانند دیگر بیماران دریافت کند. در حین احیاء هر زمان که احساس کردید راه هوایی باز شده است باید بدنبال عامل انسداد بگردید. برای اینکار باید با انگشت و با دید مستقیم جسم خارجی را بیرون برانید.
استفاده از انگشت بدون دید مستقیم میتواند جسم خارجی را از مکانی که هست در وضعیت بدتری قرار دهی و نباید مورد استفاده قرار گیرد