سالمندان در منزل نیز مانند هر شخص دیگری احتیاج به تنوع و زندگی شاد دارند. متاسفانه به دلایل مشغله های کاری بسیاری از اوقات افراد ، آنگونه که باید ، به سالمندان درمنزل خود رسیدگی نمی کنند. این موضوع باعث بروز افسردگی و ناراحتی سالمندان در منزل می شود.
عده زیادی معتقدند که این بیماری، از عوارض اجتناب ناپذیر سالمندان در منزل است و درمان خاصی برای آن وجود ندارد ولی این نظر، از لحاظ علمی هیچ جایگاهی ندارد. بروز افسردگی مانند بسیاری از بیماری ها و اختلال های روانی به عواملی نیاز دارد که آن را تقویت کنند.
در واقع این خود افراد هستند که با کنترل یا کنترل نکردن عوامل ایجاد کننده افسردگی، از بروز آن جلوگیری یا آن را تقویت می کنند. در عین حال عواملی نیز وجود دارند که خطر ابتلا به افسردگی سالمندان در منزل را کاهش می دهند و توجه بیشتر به آنها می تواند به شادابی و سرزندگی افراد سالمند در منزل کمک کند.
تحقیقات متعدد روان شناسی نشان داده که سلامت روانی سالمندان در منزل ارتباط مستقیمی با حفظ سلامت جسمی آنها دارد. بنابراین می توان با حفظ سلامت جسمی سالمندان در منزل تا حدود زیادی از کناره گیری شان از زندگی عادی جلوگیری کرد. از سوی دیگر ، افراد در سنین سالمندی نیاز به پرستار در منزل دارند که معمولا با یادآوری تلاش ها، زحمت ها و دستاورد گذشته شان، حس مفید بودن می کنند. پس پرستار در منزل می توان با بها دادن به این زحمت ها برای حفظ توانایی های فرد سالمند به سلامت روانی وی کمک کرد. متأسفانه در حال حاضر گاهی شاهد هستیم که پرستار در منزل برای احترام یا اظهار توجه به سالمندان سعی می کنند همه کارها را خودشان انجام دهند تا زحمتی به او ندهند. شاید به جای این کار بهتر باشد که اطرافیان سالمند به او کمک کنند تا او بتواند کارهایش را به تنهایی انجام .