پالس تراپی در منزل
خدمات پالس تراپی در منزل جهت رفاه و اسایش بیماران ام اس انجام میگردد, شما میتوانید با تماس با مرکز و هماهنگی خدمات پالس تراپی را برای بیمار خود دریافت نمایید. پالس تراپی یک پروسیجر زمان بر است و حداقل تزریق دارو 4ساعت میباشد و بیمار ناچار است برای مراجعه به مرکز درمانی و انجام پالس تراپی حدود 6 تا 10 ساعت وقت بگذارد و تمام مدت تزریق دارو را روی تخت مرکز درمانی تحمل نماید لذا انجام پالس تراپی در منزل اسایش و ارامش بیشتری برای بیمار ایجاد میکند و بیمار میتواند مدت زمان تزریق دارو را در منزل و در کنار خانواده باشد و از وقت خود بهتر استفاده کند و همراه بیمار هم به جای انتظار در کنار تخت بیمار در محیط منزل هم کنار بیمار خود باشد و هم به مسایل زندگی خود رسیدگی کند و از طرفی مراجعات بیماران به مراکز درمانی نیز کاهش میابد و احتمال درگیر شدن بیمار با عفونتهای بیمارستانی کاهش میابد و دوره پالس تراپی معمولا 3 تا 5 روز است و دربیمار ناچاراست برای چند روز بستری شود و یا مراجعه با مرکز درمانی داشته باشد در صورتی که انجام پالس تراپی در منزل تمام این مشکلات را برطرف میکند و بیمار دوره پالس تراپی راد در منزل راحتر طی میکند .
پالس تراپی چسیت : در بیماران مبتلا به ام اس هنگام حمله حاد بیماری و بروز علائم بیماری برای کنترل بیماری و کاهش عوارض و بهبود بیمار از درمانهای داوریی مانند تزریق کورتون استفاده میشود که معمولا یک دوره 3تا 5 روزه دارد که اصطلاحا پالس تراپی گفته میشود .
زمان بروز حمله حاد در بیماران ام اس برای پالس تراپی از تزریق داروهایی کورتون مانند پردنیزولون یا سولمدرول استفاده میشود . دز دارو بر اساس نسخه پزشک است و معمولا از دزهای 500میلی گرم و یا 1000میلیگرم استفاده میشود . که این داروها با سرم و طی مدت 3 تا 4 یا 6 ساعت به بیمار تزریق میشود که در صورت تجویز دز بالاتر تزریق زمان بیشتری نیاز دارد . دروه درمان 3 تا 5 روز است که بسته به نظر پزشک انجام میشود .این دارو باعث کاهش التهاب و کاهش عوارض بیماری و بهبود بیمار میشود .
کورتون چیست : کورتون ماده شیمیایی است که مشابه هورمونهای انسانی ساخته شده است که مصرف ان باعث کاهش التهاب های بدن میشود و باعث کاهش فعالیت سیستم ایمنی و کاهش التهاب میشود یکی از موارد استفاده کورتون در پالس تراپی و درمان ام اس میباشد . از داروی متیل پردنیزولون استفاده میشود .
عوارض پالس تراپی : عوارض پالس تراپی به دو دسته تقسیم میشود
1-عوارض حین پالس تراپی مانند افزایش فشارخون. تپش قلب . بیقراری . سوزش معده . احساس مزه فلز در دهان
2- عوارض بعد از پالس تراپی : پوکی استخوان. چاقی . اب مروارید . فشارخون . گلکوم .
نکاتی که باید در حین پالس تراپی رعایت و انجام شود :
در دوره پالس تراپی رژیم غذایی با پروتین زیاد و نمک کم و کربوهیدرات کم مصرف شود .
داروهایی مانند امپرازول و پنتوپرازول برای جلوگیری از مشکلات گوارشی در دوران پالس تراپی مصرف شود .
چک قند خون و چک میزان سدیم و پتاسیم و توزین روزانه بیمار در دوره درمان با پالس تراپی توصیه میشود .
مراقبتهای پرستاری در پالس تراپی : چک کردن بیمار از نظر بروز عوارض حین پالس تراپی و انجام اقدامات درمانی و پرستاری بر عهده پرستار است که مهمنرین انها کنترل فشار خون و چک علایم قلبی است و در صورت نیاز از بیمار نوار قلبی گرفته میشود و شرایط قلبی بیمار بررسی میشود .