نیروهای مراقبت از سالمندان در منزل نقش بسیار مهمی در ارائه مراقبت و پشتیبانی به افراد سالمند دارند. وظایف این نیروها شامل موارد زیر میشود:
1. مراقبت فیزیکی: این شامل کمک به سالمندان برای انجام فعالیتهای روزمره مانند حمام کردن، پوشیدن لباس، تغذیه، تمیز کردن منزل و کمک در حرکت و تعویض وضعیت بدنی میشود.
2. نظارت بر داروها: نیروهای مراقبتی مسئولیت نظارت بر مصرف داروها توسط سالمندان را دارند و باید از مواردی مانند موعد و مقدار مصرف داروها، عوارض جانبی و تأثیرات آنها بر سلامتی سالمندان آگاه باشند.
3. ارتباط با پزشک: نیروهای مراقبتی باید توانایی برقراری ارتباط با پزشکان و سایر اعضای تیم درمانی را داشته باشند تا مشکلات و نیازهای سالمندان را گزارش دهند و دریافت راهنماییهای لازم را فراهم کنند.
4. حمایت از روانی: این شامل ارائه حمایت همراه با فعالیتهای تفریحی، گفتگو و ایجاد ارتباط انسانی مثبت با سالمندان است تا احساس تنهایی و انزوا را کاهش دهد.
5. نظارت بر وضعیت سلامت: نیروهای مراقبتی باید توانایی نظارت بر وضعیت سلامت سالمندان و تشخیص نشانههای ناگوار و اخطاری داشته باشند تا در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنند.
6. مدیریت خدمات: این شامل برنامهریزی و مدیریت خدمات مراقبتی، واکنش به اضطراب و نگرانیهای سالمندان و ارائه راهکارهای مناسب میشود.
نیروهای مراقبت از سالمندان در منزل باید دارای انسجام روحی، صبر، دقت و احترام به افراد سالمند باشند. آنها باید توانایی برقراری ارتباط موثر و همدلانه با سالمندان و خانوادههایشان را داشته باشند تا ارتباطات مثبتی را برقرار کنند و بهبود کیفیت زندگی سالمندان را تسهیل کنند.
وظیفه پرستار بیمار در منزل شامل ارائه مراقبت و مشاوره به بیماران در محیط خانگی است. این شامل ارائه مراقبت های پزشکی اولیه مانند اندازه گیری فشار خون، تعویض بندها، تزریق دارو و مراقبت از زخمها میشود. همچنین پرستار بیمار در منزل مسئولیت ارائه مشاوره به بیمار و خانوادهاش درباره نحوه مراقبت، تغذیه، داروها و تمرینات فیزیکی را دارد.
پرستاران تخصصی تر ممکن است دارای مهارتهای بیشتری در زمینههای خاصی مانند مراقبت از بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن، مراقبت از بیماران پس از عمل جراحی یا مراقبت از بیماران دارای نیازهای خاص مانند بیماران مبتلا به آلزایمر یا بیماران سالمند میباشند. این پرستاران میتوانند به عنوان مشاوران نیز عمل کنند و راهنماییهای لازم برای مراقبت و مدیریت بیماری را به بیماران و خانوادههایشان ارائه دهند.
به طور کلی، وظیفه پرستار بیمار در منزل و تخصصی تر ارائه مراقبتهای پزشکی و مشاوره به بیماران و خانوادههایشان است تا بیماران بهبود یابند و به طور بهتری با بیماری خود مدیریت کنند.
بسیاری از خانواده ها حتی از تزریق ساده ناتوان هستند از این رو راه اندازی مراکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل با مدیریت قوی که از هر جهت امنیت شغلی پرستار و امنیت خانواده ها حفظ شود، ضروری است.
راه اندازی مراکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل ضروری است
مسئولی مبنی بر راه اندازی مراکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل اظهار کرد: همانطور که پزشک درمانگاه میتواند خدمات درمانی را در منزل ارائه کند پرستار هم باید بهراحتی بتواند در چهارچوب قانون و شرح وظیفه چنین خدماتی را ارائه کند.
حرفه پرستاری شغل مقدسی است و مراقبتهای پرستاری در روند بهبود بیماری تأثیر بسیاری دارد و به جرات می توان گفت کار پرستاران اگر از جراحان بیشتر و مهمتر نباشد کمتر هم نیست.